Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2009

Τα δυο αδέλφια από τη Ράφα Τζ.Α: Μια αληθινή (;) ιστορία που μοιάζει με παραμύθι

"...Εμένα μ' έγραψε ο Θεός ν' αποθάνω από την λύπη μου!...Αλήθεια κι εγώ νόμιζα πως θα χαρώ...μα δεν γίνεται"

Γεωργίου Βιζυηνού, Ο Μοσκώβ - Σελήμ




Athens GA το 1840

Πριν είκοσι χρόνια, όταν έστελνες γράμμα στην Αθήνα από Αμερική - πριν δηλαδή εξαπλωθούν τόσο πολύ τα e-mails - έπρεπε να προσέξεις να γράψεις στη διεύθυνση ΄Αθενς Γκρής για να μη πάει το γράμμα κατά λάθος σε άλλη Αθήνα, στη Γεωργία. ( στην πρωτεύουσα της οποίας έδρασε ο προσφιλής κατά τα άλλα δικηγόρος – ντετέκτιβ Μάτλοκ της τηλεοπτικής σειράς).
Η Αθήνα αυτή, Άθενς Τζ. Α (1) είναι μια συμπαθέστατη πόλη της Γεωργίας, με πανεπιστήμιο που ονομάστηκε ΄Αθενς, προφανώς προς τιμήν της ομώνυμης πόλης της αρχαιότητας με την γνωστή Ακαδημία του Πλάτωνα.

Το γεγονός να ονομαστεί μια πόλη στις ΗΠΑ σύμφωνα με μια άλλη στην Ευρώπη δεν είναι σπάνιο μια και όταν οι πρώτοι άποικοι εγκαταστάθηκαν, συνήθιζαν κάποτε να ονομάζουν τις πόλεις του Νέου Κόσμου με τα ονόματα των πόλεων του παλιού, Υόρκη, Βοστόνη, Κέμπριτζ…Φέτος το καλοκαίρι όμως, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, κυκλοφόρησε στα μέσα επικοινωνίας που πρόσκεινταν στους αντιπάλους του Μπαράκ Ομπάμα το όνομα μιας πόλης που κανείς δεν είχε ξανακούσει και που υποτίθεται βρίσκονταν και αυτή στη Γεωργία. Το όνομα αυτής Ράφα Τζ. Α. Μια πόλη που είχε αραβικό όνομα (μάλλον) και τον κωδικό της Τζόρτζια. Το όνομά της βρέθηκε στα εξτρέ των τραπεζικών συναλλαγών προς ενίσχυση του Μπαράκ Ομπάμα, που προέρχονταν από δυο αδέλφια τους Μονίρ και Χοσάν Εδγουάν. Οι αδελφοί Εδγουάν φαίνεται να είχαν συμπληρώσει και επίσημες φόρμες ενίσχυσης του δημοκρατικού κόμματος για το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 30.000 δολαρίων. Η υπόθεση ήρθε στο φως όχι φυσικά από τον δικηγόρο – ντετέκτιβ Μάτλοκ αλλά από την έρευνα της Πάμελα Γκέλερ (του Άτλας Σραγκ (2) , ενός μπλογκ που έχει διακριθεί στη μάχη για τη διάσωση του Δυτικού Πολιτισμού στην εκστρατεία ανάμεσα στους πολιτισμούς που ξεκίνησε ο Πρόεδρος Μπους) και παρουσιάστηκε τότε σαν μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία των αντιπάλων του μελλοντικού προέδρου των ΗΠΑ.

Την εποχή εκείνη, οι υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου είχαν ξεπεράσει τον εαυτό τους στην προσπάθεια διασποράς φημών εις βάρος του αντιπάλου τους. Όλοι θυμούνται την αυτόκλητη μάρτυρα, θύμα βιασμού από νέγρο υποστηριχτή του Ομπάμα, που την είχε μάλιστα παρηγορήσει η κυρία Πέιλιν αυτοπροσώπως. Η μάρτυς, αναγκάστηκε κάποια στιγμή να ανακαλέσει τη μαρτυρία της μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και να παραδεχτεί ότι «υπερέβαλε». Οι αποκαλύψεις της Γκέλερ, με εξτρέ τραπεζικών λογαριασμών, σκαναρισμένες φόρμες προεκλογικών εισφορών στο Δημοκρατικό Κόμμα και το όνομα της άγνωστης «Ράφα. Τζ. Α.» που δηλωνόταν ως τόπος κατοικίας των δωρητών, κυκλοφόρησε ευρέως και σε άλλα εχθρικά προς τον Ομπάμα μέσα . (3), (4)
Οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ ανακάλυψαν και αποκάλυψαν λοιπόν το αυτονόητο: Ότι δηλαδή η πόλη Ράφα Τζ.Α. ήταν η Ράφα στα νότια της Γάζας. Εκεί ήταν η διαμονή των δύο φλογερών υποστηρικτών του Ομπάμα, που ήταν φυσικά Παλαιστίνιοι. Ο Μονίρ και ο Χοσάν αποφάσισαν να ενισχύσουν τον Μπαράκ Ομπάμα, χωρίς να έχουν φυσικά το δικαίωμα μια και δεν ήταν Αμερικανοί πολίτες. Ακόμα και να ήσαν, υπερέβαιναν το όριο οικονομικής ενίσχυσης που επιτρέπει η νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλαδή τα 2300 δολάρια μια και κατέθεσαν περίπου 30.000 δολάρια. Οι ρεπόρτερ δηλώνουν ότι συνομίλησαν μαζί τους και εκείνοι ισχυρίστηκαν ότι δεν σκόπευαν να ενισχύσουν τον Ομπάμα αλλά είχαν πληρώσει με τα χρήματα αυτά για την αγορά μιας τεράστιας ποσότητας Τι σέρτς με τη φωτογραφία του Ομπάμα.

Σύμφωνα με τους ρεπόρτερ η πρόθεση των δύο αδελφών ήταν σαφώς η επιθυμία να ενισχύσουν τον υποψήφιο που θα υποστήριζε στα σίγουρα την υπόθεση των Παλαιστινίων "εις βάρος του Ισραήλ". Κανείς δεν αμφισβήτησε πάντως ότι ο Ομπάμα ήταν πολύ δημοφιλής στην Παλαιστίνη και οι Παλαιστίνιοι ήθελαν να φορούν τα Τι σερτς με τη φωτογραφία του.

Αυτό φαίνεται να δείχνει και η φωτογραφία του Παλαιστίνιου που ζωγραφίζει πορτρέτα του Ομπάμα, του τσε Γκεβάρα και του Γιασέρ Αραφάτ αναγορεύοντας έτσι τη μορφή του υποψηφίου προέδρου σε σύμβολο της «επανάστασης» - ύποπτο επομένως για τρομοκρατικές διασυνδέσεις.
Αυτή την ιστορία της κρυφής ενίσχυσης του Ομπάμα ως απελευθερωτή της Παλαιστίνης δεν την πίστεψε βέβαια κανείς. Ούτε τώρα, ούτε φυσικά και τότε κατά τη διάρκεια των εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι οι Αμερικανοί ψηφοφόροι, δεν επηρεάστηκαν από τις κατηγορίες εις βάρος του μελλοντικού προέδρου τους και τον έστειλαν πανηγυρικά - μαζί με τον ημίαιμο σκύλο του - στο Λευκό Οίκο. Αν αυτή η ιστορία ήταν αληθινή, αν αυτά τα δυο αδέλφια είχαν υποστηρίξει τον Ομπάμα, αν όντως οι Παλαιστίνιοι είχαν στηρίξει όπως όλος ο πλανήτης λέγεται το είχε κάνει, ελπίδες στην εκλογή του και δεν ήταν απλά μια "υπόθεση¨ των αντιπάλων του, τι βαρύτητα για την ανθρωπότητα αποκτά μια διάψευση εκ μέρους του; Πόσο αλλόκοτο φαντάζει ο Πρόεδρος να δηλώνει "ότι η Αμερική έχει Πρόεδρο" είκοσι μέρες πριν αναλάβει ο ίδιος την Προεδρία της Χώρας εν τω μέσω της σφαγής στη Γάζα για να αποφύγει την ευθύνη , "για να μη δαπανήσει το διπλωματικό του κεφάλαιο", όπως λένε αυτοί που ξέρουν πώς γίνεται η πολιτική , μια και δεν μπορεί έστω να καταδικάσει μια σφαγή; Αν λοιπόν αυτή η ιστορία είχε συμβεί - γεγονός που δεν αληθεύει - και αν υποθέσουμε πως τουλάχιστον ένας από τους δύο αδελφούς έχει επιζήσει από τους βομβαρδισμούς και τη χερσαία επίθεση του Ισραήλ, μου είναι αδύνατον να τον φανταστώ , μετά που θα πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του νέου συμβόλου της νίκης, εκείνης της νίκης που θα διέψευδε κάθε κυνικό (5) .
Θα προτιμούσε ίσως να μην είχε επιζήσει, αλλά ο υποθετικός αγοραστής Τι σερτ δεν έχει καιρό για χάσιμο ούτε για μελοδραματικές σκηνές κρίσης. Δεν έχει καιρό για να νιώσει απογοήτευση Μεταφέρει μαζί με τους συντρόφους του τους τραυματίες από τα πορτ μπαγκάζ των αυτοκινήτων, φτιάχνοντας λωρίδες για επιδέσμους από τα χιλιάδες Τι σερτ με τη μορφή του Ομπάμα.

Μα τι λέμε τώρα; Αυτά δεν έχουν συμβεί. Θα μπορούσαν όμως. Αυτό που σίγουρα έχει συντελεστεί είναι τουλάχιστον η επίδειξη δυνάμεως ενός μηχανισμού που δεν επιτρέπει σε έναν εκλεγμένο Πρόεδρο να διατυπώσει τις απόψεις του. Ποιός ξέρει;

Το μόνο αληθινό είναι η χερσαία επίθεση και η Ράφα που υπάρχει ακόμα στο χάρτη. Δεν ξέρουμε για πόσο άραγε.
Αληθινή είναι η Ράφα στο σάιτ του νεαρού Παλαιστίνιου φοιτητή από τη Γάζα που γράφει (6) :
Γεια σας, με λένε Μοχάμεντ και όταν άρχισα αυτό το σάιτ στα 2001, ήμουν φοιτητής εδώ στη Ράφα. Μένω ακόμα στη Ράφα και σε αυτή την ιστοσελίδα παρουσιάζω φωτογραφίες και τα νέα απ' την πόλη μου. Για τη ζωή μας, την κοινότητά μας, τα γκρεμισμένα σπίτια, τις άστεγες οικογένειες, τα παιδιά στα στρατόπεδα προσφύγων, Για τις τραγωδίες που συμβαίνουν εδώ κάθε μέρα.



(1) http://en.wikipedia.org/wiki/Athens,_Georgia
(2)http://atlasshrugs2000.typepad.com/atlas_shrugs/2008/07/obamas-gazan-co.html

(3)http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=71431
(4) http://www.israeltoday.co.il/default.aspx?tabid=178&nid=16824
(5) http://waxtablets.blogspot.com/2008/11/blog-post_29.html
(6) http://www.rafahtoday.org/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Marvelous, what a web site it is! This website
provides useful facts to us, keep it up.

Stop by my web page: tempatbookmark.16mb.com